Jisses!
EN vecka kvar tills jag åker. Åh så roligt! ingen direkt "resfeber" men ändå pirrigt och roligt.
 
Några små fnurror på tråden
* Ryggan räcker men ändå inte riktigt (se nedan)
* Rundresan Mexico-Guatemala-Honduras-Nicaragua-Costa Rica är avbokad! De hade för få som följde med. Jag är lite besviken eftersom det kändes bra att ha en gruppresa med guide i dessa farliga områden men men! Bara å lösa!
 
Jag börjar i MEXICO CITY 2v
Så jag har nu skaffat mig en plats på ett superintressant volontärprojekt! Det är en grupp hippies som pysslar med urban organic farming - alltså att ha odlingar i staden, bland annat på hustak. De har även en skola som de behöver hjälp att bygga ut, både vad gäller organisation och scheman men också rent fysiskt förstora byggnaden. Slutligen har de en tidning som de önskar hjälp  att sälja ute på gatan samt göra reklam för på nätet. Vilken eller vilka delar jag skall ägna mig åt återstår att se men jag ser fram emot volontärprojektet. Jag kommer då att jobba 5h/dag mot att de ornar gratis boende. Bra sätt att hålla ner kostnader, få uppleva lite mer kultur och nya erfarenheter samt träna spanskan! Jag inväntar mail med sista detaljerna så hoppas inget ändras utan att jag får vara med dem 4-17okt.
Ni kan läsa mer om projektet här: https://www.workaway.info/887664733199-en.html 

Efter att ha tillbringat två veckor i Mexico City kommer jag dra vidare till sydvästra mexico till ett surfparadis som heter "PUERTO ESCONDIDO" där jag planerar joina olika volontärprojekt och lära mig surfa samt kanske ta ett par dyk :)
 
Jag har provpackat och min packning är bra slimmad, totalt ca 33L + handbagage! Duktigt!
Dock så är ryggan jag beställde endst ca 33L ... Det stod 45L på ryggan samt i annonsen, 38L på kvittot... och den är ca 33L när jag själv mäter. Den är mindre än de uppgett i annonsen så den räcker PRECIS - men då har jag inget extra utrymme kvar. Således bytt upp mig till en större rygga så jag har lite extra plats för inköp och tillfälliga grejjer som t.ex. matsäck osv.
 
Fixat handbagage! Jag hoppas att i och med att jag har Mensas logga så pass synlig så kanske medlemmar i andra länder vågar sig fram och börja prata lite med mig. Och/eller att jag kan åka runt jorden och göra lite extra reklam ;)
 
 
 
Även köpt nya skor, superbra på stadium outlet. Snygga, sköna och luftiga! Blir en bra start - när de är utslitna får ja köpa nya på vägen ;)
 
 
 
I klädväg har jag även fixat sista inköpet - Brallor! Zip-Off i tunt mjukt tyg.
 
Nu när det bara är 1v kvar försöker jag hinna träffa mina nära och kära lite extra så de blir trötta på mig lagom till att jag åker iväg hehe.
 
Så här glada är jag och pappa efter att ha spelat bra tennis 1h
 

Jag och Mamma tog en ritkig mamma-dotter-tur med övernattning på Sala Vandrarhem vid Sala Silvergruva. Vi började i små byar på vägen till Sala, åt frukost i lilla staden Enköping och fikade i Sala. Vi gick en rundtur på 155m djup runt i gruvan. Otroligt givande, vackert och lärorikt. På kvällen var det vin och grillning innan vi, följande dag styrde kosen tillbaka till Stockholm.
 

Är även väldigt glad och tacksam för all hjälp jag fått att packa ner allt skit jag äger. Har inte sorterat så mkt som jag borde, utan mest bara slängt ner allt i kartonger. Får sortera och sälja av grejjer sen när jag kommer hem. I lägenheten finns nu bara kläder för 1v och några småsaker kvar. Resten är nerpackat. Shit. Jag äger verkligen för mycket skit. Dags å rensa när jag kommer hem!!
 


 Ekonomiskt ligger jag i fas, jobbar SUPERmycket i augusti så får en fin lön nu i September. Försöker hålla utgifterna nere genom att laga mat i kök och ha gratis boende mot jobb. Får se hur det går ;)
 
Sista fixet i veckan, lördag 1 oktober kl 07.55 lyfter planet mot London... Liiite nervöst är det allt!
 
Kul att ni följer mig!
 
Många många många glada energiska kramar,
Kaos