Hej alla! Vissa av er har följt tävlingen på Facebook där man kunde vara med och bidra med förslag på hashtagg för jorden-runt-resan. Erik Gunther vann ett vykort från ett av världens hörn med hashtaggen #KaosWorld.

Vill DU också ha ett vykort? Se längre ner på sidan!

Jag har nu beställt klistermärken som jag kan sätta på datorn, ryggan, kameran ;) hihi!

 

 
 
Jag börjar resan med en 6v rundresa genom centralamerika: Mexico-Guatemela-Honduras-Nicaragua-Costa Rica. Det är en resa med ett företag som heter Frontier vilka erbjuder just turist-och volontärresor i ett. Jag kommer både att turista och volontärarbeta :)
Inför denna resa så har de skickat ut en packlista. ehm. skratt. :P
De tycker att en ryggsäck 50-60L är lagom för 6v. JAHAA... Jag tänker ha en 33L för 1,5år ;)
De har gjort en lista på vad som är OBLIGATORISKT att ta med och vad som är frivilligt. Några saker som jag skrattar lite åt på OBLIGATORISKT listan:
* 70 multivitamintabletter - Jag tänker nog äta varierat och bra å köper sånt på plats om jag behöver
* Kompass - haha haha haha .. va!? :P Tur att jag är gammal scout och hellre hittar norr på andra sätt. som inte tar plats och väger.
* TVÅ rullar kirurgtejp (för 6v)  - Ska jag mumifiera någon!? :P
 
Det jag däremot ska skaffa är
* Tunn vind/regnjacka
* Tunna långbyxor typ linnebyxor (nån som har? bytes mot nåt trevligt jag har hemma!)
* Tunn långärmad polotröja för att skydda mot mygg
 
Har förresten hittat en JÄTTEFIN ryggsäck som jag tänkte ha fram på kroppen som andra bagage/dagsutflykter/handbagage. Måste kolla att datorn går i å lite sånt.
Jag har beställt regnskydd som borde passa på stora ryggsäcken. Blir bra!
 
Igår ansökte jag om visum till australien , working-holiday-visa. 3000kr fattigare. Jag håller på att göra en excelfil med alla utgifter så att jag får koll på hur mkt resan EGENTLIGEN kommer gå på, mkt intressant!
 
Well, 56 dagar till avresa!
 
VILL DU HA ETT VYKORT??
Jag kommer gärna skicka vykort till mina vänner och kompisar och bekanta från världens alla hörn. Detta är dock inte gratis. Vykort kostar ca 10kr och porto ca 8-15kr, lite olika i olika länder. Men detta innebär att om jag ska skicka 40 vykort, till de närmsta vännerna, så går det direkt på ca 900kr... Det blev plötsligt pengar att tala om. Men inga problem!!
SWISHA 25kr till 0739747386 och skriv namn och adress och varifrån du önskar kort så får du ett vykort! Skriv även om du önskar vykort med foto från landet (och med mig på :P ) som motiv eller ett köpt i landet. Om det blir några kronor över så ska jag skåla för dig när jag dricker en öl ;)
 
Puss å kram
Kaos