Hej min nära och kära!

Nu har 7 veckor gått sedan jag lämnade Sverige.. men det känns bara som 1v! Det händer så mycket, aktiva dagar blandade med avslappning … men jag tänker inte ens på att dagarna flyyyger!

Jag har ankommit till Guatemala. Ett av drömresmålen på vägen och det är riktigt coolt. Åkte med buss över gränsen och mitt första intryck av Guatemala bekräftade alla mina fördomar haha.

 

 
 
Mina fördomar om Guatemala var/är att det är fattigt, smutsigt, att folk drar omkring på gatorna.. hehe. Well. Jo lite så är det.
 

Av säkerhetsskäl kommer jag inte ritkigt få chansen att se det ”riktiga” Guatemala. Det är mycket farligt här, nästan alla hus har taggtråd och i vissa områden ska man tydligen vara glad om man överlever dagen. Det finns såklart lugnare områden också, folk lever ju trots allt här!

 

Antigua, byn jag befinner mig i, är dock mkt säkrare, bara man inte går ensam nattetid. Vanligt sunt förnuft.

 
 
 

Hela centralamerika har tydligen ganska många vulkaner, tänk vad man kan lära sig när man reser! Runt byn där jag bor finns inte mindre än TRE vulkaner, varav den ena MYCKET aktiv. Från Roo's hostal har vi en underbar utsikt! Vi ser dem från takterassen på hostellet. Dagtid syns utbrotten som rök, men nattetid ser vi faktiskt lava och eld från den aktiva vulkanen.

 

 
 
 

Jag befinner mig i den gamla byn ”Antigua”. Antigua är en by med arkitektur från den spanska barockstilen. ”Antigua guatemala” betyder guatemalas gamla stad och grundades på 1500-talet. Man har sedan dess bevarat byggnaderna till stor del och känslan av att befinna sig i en medeltidsby finns kvar. Antigua är sedan 1979 ett UNESCO världsarv (hmm jag börjar tydligen samla på mig en hel del sånna nu ;) )

 

Pga problem med foten (hälsporre) så har jag inte kunnat gå runt så mkt och fotografera, men det kommer! Finns en fin utkikspunkt vars utsikt jag tänker dela med er i nästa inlägg! 

 

Jag befinner mig på ett hostel som heter Roo's (Kangaroo's.. ;) ) Här jobar jag som volontär i utbyte mot mat och boende. Det tog inte lång tid för dem att inse att jag älskar att organisera och fixa så nu är jag ansvarig för att organisera volontärerna, jag lägger schema, välkomnar nya volontärer, lär upp dem, organiserar så att vi hela tiden är rätt antal på plats, ordnar så folk får ledigt när de önskar osv. JÄTTEROLIGT! Jag har även tagit fram en hel del nya rutindokument för de olika stationerna. Ägarna vill anställa mig på ritkigt. De vill att jag stannar 1år ;) Det är mycket smickrande men jag har redan bestämt mig att dra vidare till Costa Rica i Deccember. Förutom att organisera och lägga schema så jobbar jag även precis som de andra volontärerna i receptionen och baren. 

 

Teamet av volontärer är så härligt!! Vi har roligt tillsammans!

 

 
 

 En vanlig dag i Antigua för mig:
Skiljer lite mellan olika dagar beroende på vad jag har för jobbskift :)

08.00-08.45 Morgonträning (situps, squats :) )
9.00-11.00 Frukost och sola på terassen
11.00-14.00 Gå till marknaden, chatta på spanska med folk, plugga spanska
14.00-20.00 Jobb
21.00 Film och sova (om jag inte har kvällskiftet i baren ;) )

 

Hobbit!

Tillsammans med de andra volontärerna tog hostelägarna med oss på en tur till Hobbitenango – en liten miniatyr av Fylke från ”Sagan om ringen” - Hobbit town! :) Det var en dag full av skratt å knäppheter samt en lång promenad genom skogen.

 

 
 

 

Jag är lite av en arbetsmyra, kanske rent av workaholic... eller så vill jag bara få ut så mycket som möjligt av min tid ;) så.. inte nog med att jag arbetar på ett hostel, jag har även fått volontärjobb på en matlagningsskola här i Antigua! Min uppgift är att översätta från spanska till engelska för de kunder som inte kan spanska, tolkjobb helt enkelt! Samt även diska och plocka fram ingredienser, tallrikar mm.

Igår var jag på upplärning

 

 

Jag börjar jobba där nästa vecka så i nästa inlägg får ni mer info om Guatemalas spännande matlagning och bilder på mumsiga rätter!

 

Detta var mina två första veckor i Guatemala. Spanskan har blivit klart bättre men fortfarande väldigt hackig. Med de nya volontärerna har vi nu bestämt att vi ska börja prata spanska med varandra, för vi alla behöver öva.

 

Imorgon åker jag till Lago Atitlan som är en känd sjö här i Guatemala. Omgiven av vulkaner med två jättesöta byar (har jag hört ;)). Jag har ”råkat” jobba 20h för mycket första veckan så jag har 4 dagar ledigt nästa vecka vilket är toppen för en tur :)

 

 

Många många många kramar

Jag har börjat sakna er allt mer nu.. 

Dags att sova... KRAM!!!