Puerto Escondido!

Paradiset... så härligt här.. But all good things must come to an end. Vackra stränder, oslagbart väder, roliga sporter, god mat. Stället jag bott på heter "Hostal Shalom" och har en kamel som maskot.

 

 (klänningen köpte jag förresten öfr 25kr! hihi)

Jag har pluggat jättemycket spanska. Är tämligen säker på att själva samtalen kommer lätta på nästa längre destination. Nu gäller det att svälja stoltheten och rädslan och bara PRATA! Det är jag ju bra på!

Jag sa att jag skulle försöka fixa en ny bild på solnedgången, varsågoda :)

 

Några roliga från Puerto Escondido:

  • Den vanligaste ölen är 1,2L glasflaska.

  • Mycket svårt att hitta öl över 4,5% MYCKET SVRÅRT

  • Kött är rätt dyrt, speciellt med tanke på vad de tjänar. Billigaste bacon 100kr/kg, billigaste köttfärsen 35kr/kg. Man kan dock få färdig kyckling ¼ för 17kr, hel kyckling för 55kr ungefär.

  • Ägg och bönor är deras proteinkällor – ägg 1kr/st om man köper färre än 24st. Bönor – superbilligt.

  • Skorpionerna är snälla. Man dör inte om man blir stucken/biten (?) men det ska tydligen vara MYCKET smärtsamt.

  • Några av de BÄSTA pizzorna jag ätit har varit här! Tunn botten, mycket pålägg.

 

Har haft så mycket härlig chill-tid här. Kan förresten rekommendera "Coco loco" (Galen kokosnöt). En färsk kokosnöt där de häller i alkohol i kokosvattnet. När man druckit upp den får man det vita av kokosnöten uppskuret i bitar att äta upp :)

 

Nu ska jag dock inte få saker att låta för annorlunda än de är. Ja, det händer att vi tar nån öl, å visst är galen kokosnöt gott. Men faktum är att jag verkligen inte prioriterar festande med alkohol här. Har festat en hel del nykter, spelat spel och haft roligt! Totalt druckit alkohol 3ggr sen jag kom hit. Insåg att det började låta som att vi dricker varje kväll - många gör det, men jag är inte speciellt intresserad av det plus att jag inte tycker det är värt pengarna. Vi festade till lite extra på en kopmis födelsedag, det var roligt. Men well. "Festande" är mer i bemärkelsen dansar, spelar spel, har roligt. Inte alls nödvändigtvis med alkohol. 

Jag hittade en skorpion i min säng första dagarna. Så som övning inför australien är jag nu mycket noga med att kolla väskor, skor och kläder innan jag tar på mig dem/sticker handen i dem.

Jag lyckades komma upp på brädan ett par gånger! Totalt blev det tre surflektioner här. Jag är stolt, och lite förvånad över att det var så svårt. Har nu fått in tekniken lite bättre och planerar fortsätta med surfandet i Costa Rica och Panama.

 
 

Puerto Escondido är en väldigt mysig by, alla är välkomnande och snälla. Talar gärna spanska och har tålamod som gudar. Maten är jättegod. Jag kan extra mycket rekommendera mexikanska guacamolen och fish tacos.

Det går runt proffs och erbjuder sig att klippa till palmerna och ta ner kokosnötterna med jämna mellanrum för en slant. Om det är dags får de då komma in till området och göra sitt jobb i ett par timar, jättebra. Klippa ner stora palmblad och kokosnötter med jämna mellanrum är ur säkerhetssynpunkt ett måste. Det är tydligen fler som dör eller blir allvarligt skadade av fallande kokosnötter än av hajar sägs det. Proffsen tar sig upp i palmerna med hjälp av två rep, lite likt hur Mulan kom upp på stolpen i disneyfilmen.

 

 

Lite kul grej ang vädret. Det är strålande sol och 30 grader varje dag. Så igår blev jag så förvånad.. vad ÄR det som händer...?? Det regnade, i typ 5min. Förvåningen var total haha.

Jag har blivit lite inspirerad av Joel B, en vän till mig, som tillbringar vintrarna utomlands. Han går då barfota i ungefär 5-6mån i sträck. Jag har därför själv börjat gå barfota väldigt mkt. Försöker vänja fötterna vid allt de kan utsättas för och få fotsulorna att bli tåligare!

Här är en fin bild på "gänget" från Shalom. Fick flera koplimanger för min topp *ler* 

 

 

 

Ni vet känslan av ”resfeber”? Pirret att. ”åh.. nu ska jag snart åka..”. Jag är lyckligt lottad. Jag har ju den känslan inför varje förflyttning!!

Imorgon är det den 29oktober, jag fyller år och ska göra något jag tycker mycket om – RESA! Jag kommer nämligen att sitta 10h på en buss som tar mig till Oaxaca, den stora staden i denna del av Mexico. Där kommer jag att se ett till UNESCO världsarv, gå på matlagningskurser samt fira den mycket omtalade och stora folkfesten vid Dia Del Muertos – Allhelgona - mer om detta i nästa inlägg ;)

Kul att så många läser och kommenterar både via PM och här, ni är så snälla :)

Det är ju alltid lite extra kul att skriva när folk läser. Önskar ni veta mer om något specifikt så bara säg till!

Massa puss å kram på er mina finingar!! 

Kaos