Hej alla!

Värmen i Taiwan gjorde mig lycklig inombords så jag fortsatte på samma spår och flög till varma, mycket mycket varma, Dubai!

 

 
 
 

Alltså, jag har fortfarande inte träffat på någon plats på jorden som är för varm för mig. Ni har läst om hur jag gnäller om kyla, men har ni läst något om hur jag gnäller om att det är för varmt? NEPP! Inte! :)

Folk runtomkring mig får yrsel och illamående av värmen medan jag njuuuuter. Jag till och med tog en hurtig 40min promenad i gassande solsken, 44grader (i skuggan), för att skippa taxi. När jag kom fram var jag helt röd i ansiktet, men jag kände mig inte för varm i kroppen hehe. Så än så länge har jag inte mött vad som är FÖR varmt för mig.

Förresten, så här skrivs HM på arabiska

 

 I Dubai bor min styvbror Adam md sin fästmö Susan och de välkomnade mig i sitt hem. Första kvällen tog Adam med mig till Burji Khalifa som med sina 828m och 164 våningar är världens högsta byggnad!

 

 

 

Vi fick njuta av utsikten från 143 våningen.

 

 

 

Ni som följer bloggen vet vid det här laget att något av det första jag gör när jag kommer till en ny stad är att ta hop on- hop off buss i staden för att få lite koll på omgivningarna och lära mig lite nytt om staden. Biljetten i Dubai var riktigt bra då det även ingick ett museibesök och en liten båttur.

Här är ett par vackra vyer

 
 

Båtturen vad mysig. Jag träffade en trevlig familj från nya zeeland som var på en resa i 1mån genom dubai och europa och det var trevligt att sitta och titta på utsikterna.

 

 

 

 

 

Museet var riktigt intressant och inrett på ett lite ovanligt sätt. Det var inte massa montrar med gamla klädslamslor, halva metallföremål eller träbitar från förr. Det vi istället fick uppleva här var lite mer hur det var att gå på gatorna i Dubai förr i tiden med dockor som representerade befolkning och djur på gatorna samt bakgrundsljud som att man faktiskt var där.

 

 
 

 

 
 

 

 I en hörna berättades det om pärlfisket förr i tiden. Pärlfisket var en stor inkomstkälla i mellanöstern förr men sedan kom japanerna med fabriksframställda pärlor och det blev allt svårare för pärlfiskarna i dubai att tjäna sitt leverbröd.

Pärlfisket förr gick till så att en person dök ner, fridykning, med en korg. När dykaren nådde botten fyllde han korgen med musslor, så många han bara kunde hitta på den begränsande tiden han hade och skickade sedan upp korgen. Personer uppe på båten drog upp både dykaren och korgen via ett rep fäst i dykarens fot och ett rep fäst i korgen. När musslorna väl var uppe på båten gick man igenom dem och öppnade dem i sökande efter pärlor efter vilket man kastade tillbaka dem i havet.

 

 
 

 

Enligt utgrävningar har man kommit ram till att det fanns ett välutvecklat samhälle i Dubai 3000f.Kr. Dubai blev för första gången en egen politisk stat år 1883. Dubai har en rik hanelshistoria både via vatten och land. År 1908 fanns här över 400 specialiserade handelsstånd med olika varor och det runt denna tid det började skapas samlingar av stånd, marknader, så kallade ”souqs”. Jag stannade till vid en sådan marknad. Guiden berättade att träporten som står kvar är orginalporten från förr (förr? Vilket år? Ingen aning :) ).

 
 

Tidiga Dubai var omgivet av murar, vakttorn och hade ett fort för försvar. Innan skolsystemet som det ser ut idag utvecklades så skedde utbildningen i moskeer.

 Från 1940 utvecklades Dubai i snabb takt med mycket stöd från regeringen bland annat via låga skattesatser. Runt denna tid skapades två avtal med storbrittanien, ett där de tilläts landa plan och det andra att de tilläts borra efter olja. I samband med slutet på andra världskriget hade kultiverade och framställda pärlor fått ett uppsving på marknaden vilket slog hårt mot ekonomin i dubai liksom mattillgången. Shejk Saeed Al Maktoum gjorde det möjligt för lokalbefolknningen att köpa råvaror till låga priser. Lokalbefolkningen uppgick vid denna tidpunkt till ca 20.000 invånare. Första medicinkliniken öppnade 1943 och första banken 1946.

 

 

Med all denna info ovan blir jag lite fundersam. Å ena sidan har jag lärt mig att det fanns ett utvecklat samhälle 3000f Kr. Å andra sidan får jag lära mig att första medicinkliniken öppnade 1943? Det känns som att det är ett stort glapp i historien här som jag missat totalt som även museet valt att inte ta upp. Eller så är det ”självklart” för alla vad som skedde däremellan – dock inte för mig. Jag funderade på detta medan jag gick i korridorerna på museet men hann aldrig ta reda på mer i ämnet – men det skulle klart vara intressant att läsa om lite längre fram.

 Islam

Ja, de flesta av oss har läst om Islam i skolan men, handen på hjärtat, hur mycket kommer ni ihåg egentligen?

Låt oss ha en liten uppdatering.

Religionen skapades genom at Allah visade för den siste profeten Mohammed att detta var rätt sätt att tro. Bort skulle olika idoldyrkan och istället skulle de ersättas med tro på en gemensam gud. Mohammed föddes i Makkah 570 eKr. Den heliga Koranen uppenbarades för honom genom ängeln Gabriel när Mohammed var 40år. Efter blivit åtalad för sin tro vallfärdade Mohammed till Al Medinah och grundade den första islamiska staten, med grundvärderingar som jämlikhet, rättvisa och trosfrihet. Eftersom Islam var en enkel religion att följa spreds vetskapen om den som en löpeld genom både asien och sydeuropa på några år. Islam sades vara en religion av barmhärtighet, vänskap, kärlek och förhandlande.

Islam baseras på fem grundpelare

  • Det finns ingen annan gud än allah och Mohammed är allahs budbärare

  • Bönen sker 5 gånger dagligen (salat)

  • Skänka allmosor till de fattiga (zakat)

  • Det skall vara fasta under Ramadan

  • Muslimer skall genomföra pilgrimsfärd till Allahs hus i Makkah (al haji)

I förenade arabemiraternas kultur har spel varit en stor del av barnens uppfostran. Spelen har historiskt sett varit en del av uppfostran för att forma barns tankesätt och utveckling till att vara redo att forma en nation, ett samhälle och forma deras förhoppningar och drömmar. Pojkarna fick spela spel som tränade dem i uthållighet och styrka medan flickorna fick leka med dockor vilket skulle efterlikna en framtida hemmiljö.

En kväll tog Adam med mig på en tur ut i öknen. Jag tycker han har helt rätt när han säger att jag inte bör ha besökt Dubai utan att ha besökt öknen ordentligt! Det var supervackert, solnedgång i öknen...

 

 
 

På vägen hade vi turen att se gaseller! (se små hoppande varelser på bilden ovan)

 Vi stannade till på en liten restaurang mitt i ingenstans och njöt av en traditionell rätt som bestod av friterade ”bollar/knyten” fyllda av supergott kött.

 

  

I Dubai finns, förutom massor av annat, ett gäng mycket kända byggnader. Bland annat har de världens högsta bostadshus (jag tog inget foto – inte speciellt vacker arkitektur). Sedan har de världens högsta ”snurrade byggnad”. Denna påminner om turning torso i Malmö

 

 

 

Adams fästmö Susan kommer från Australien och vi som flyttat till andra länder är bekanta med att ta med våra traditioner till vår nya boplats. I australien har de en tradition att fira Jul i juli. JÄTTEKUL tyckte jag som ÄLSKAR julen!!

På morgonen klädde vi granen, satte upp lite julpynt, tog på oss jultröjorna och på eftermiddagen var både mat och tilltugg förberett och första gästen ringde på dörren. Det var en mycket lyckad kväll!

 

 
 

 

 

 Så! Det var Dubai! Jättehärlig vecka och så roligt å träffa bror! 

Ni har visserligen redan fått ett litet smakprov från Egypten via facebook... men bloggen har inte kommit dit än! 

I nästa inlägg får ni se mer av egypten å min resa!

MASSA KRAM!

 

33 kommentarer

Howardsaini

19 Feb 2020 10:53

Best roids store - steroman shop
I buy roids there regular and fully satisfied.

MilfordGem

06 Dec 2020 18:24

Yup. Never thought of it love this before.. We memorise
something new everyday. High school is full of ups and downs
not just with friends. You'll some and lose friendships.
You've to dollar cost average your time and energy for four
years to get a high school dipolma.

bitcoin price

bitcoin news

bitcoin
bitcoin
bitcoin

Mixhow

29 Dec 2020 17:59

https://fbo-release-uploads.s3.amazonaws.com/E4/B3/0D/00/000D41D5.bin?AWSAccessKeyId=AKIAIHR2PZKVDDZJZ2MQ&Expires=1607358981&Signature=pkt7roVVRrn%2F3p0Jdt1yTdgrzH8%3D

Do you want be famous on tiktok? Click link above and enjoy fans and followers free! 2021 UPDATED!

tik tok hack 2021,tiktok likes 2021 free,tiktok fans 2021 free,tiktok free followers 2021,tiktok free usa hack 2021,tiktok free likes usa 2021,tiktok free followers 2021 usa,hearts free tiktok
KW:
Get Fans On Tiktok 2021
Free Likes Generator 2021
How Do You Get More Followers On Tiktok For Free 2021
Free Tiktok Followers Without Survey 2021

Source of article:

2. https://www.purchase.edu/live/events/21400-tik-tok-video-competition

Geraldvar

19 Jan 2021 04:02

Start a conversation and be undeviating that you are behind a stone
breastwork, no joined at one's desire in all cases recall anything exclusive upon you, which
allows you to doff the shackles of decency and shyness, https://noname.fun/
In totalling to the traditional search suited for a uncalculated interlocutor,
you can also pick out a themed room where you can descry someone
with whom you order have something to talk hither: https://noname.fun/

Rubenlit

10 Feb 2021 10:05

Complete series LS, BD, YWM, Liluplanet
Sibirian Mouse, St. Peterburg, Moscow
Kids Box, Fattman, Falkovideo, Bibigon
Paradise Birds, GoldbergVideo, BabyJ


h**p://gg.gg/mz9ir
h**p://v.ht/Mu4qz
h**p://cutt.us/0lOdi


Cat Goddess, Deadpixel, PZ-magazine
Tropical Cuties, Home Made Model (HMM)
Fantasia Models, Valya and Irisa, Syrup
Buratino, Red Lagoon Studio, Studio13


h**p://gg.gg/nq4lh
h**p://cpc.cx/tux
h**p://xor.tw/4pt09


From freenet and tor websites GirlsHUB
Magic Kingdom, TLZ, Childs Play, Giftbox
Baby Heart, Hoarders Hell, Lolita City
OPVA, Pedo Playground content

-----------------
-----------------xr2

Travisgep

25 Mar 2021 02:42


modesto ca adult webcams absolutely free and easy to watch on any device, just

Jameswep

10 Jun 2021 05:45

A vital spark cough (or life hacking) is any sham, shortcut, expertise, or freshness method that increases productivity and efficacy, in all walks of life. The session was predominantly occupied alongside computer experts who suffer from dope overload or those with a devilish found object in the ways they can accelerate their workflow in ways other than programming.


Contents
1 Representation
2 Popularization
3 Foresee also
3.1 In fiction
3.2 Techniques
4 References
5 Exterior links
Life
The creative precision of the term "hack" is "to lower with attack or morose blows." In the newfangled popular it has repeatedly been in use accustomed to to retail an inelegant but functioning solution to a individual computing uncontrollable, such as quick-and-dirty chassis scripts and other control train utilities that filtered, munged and processed observations streams like e-mail and RSS feeds.<>]<>] The an understanding was later extended to autobiography hack, in pertinence to a settlement to a trouble independent to computers that authority occur in a programmer's customary life.needed] Examples of these types of life hacks effect allow for utilities to synchronize files, track tasks, jog the memory oneself of events, or filter e-mail.

Popularization
The term energy hack was coined in 2004 during the O'Reilly Emerging Technology Congress in San Diego, California next to technology paragraphist Danny O'Brien to describe the "touchy" scripts and shortcuts plenteous IT professionals say to get their pan out done.<>]<>]

O'Brien and blogger Merlin Mann later co-presented a hearing called "Lifetime Hacks Unexploded" at the 2005 O'Reilly Emerging Technology conference.<>] The two also co-author a column entitled "Life Hacks" instead of O'Reilly's Sign publication which debuted in February 2005.<>]
https://fr.life-hacks.fun/page-15-recettes-de-peches-savoureuses-celestes-que-vous-allez-adorer

The American Patois Haut monde voted lifehack (undivided word) as the runner-up pro "most useful word of 2005" behind podcast.<>] The dope was also added to the Oxford Dictionaries Online in June 2011.<>]

See also
Hacker
Hacker civilization
Security hacker
Kitchen hew
Jugaad – compare favourably with concept
Kludge – alike resemble concept
Urawaza – compare favourably with concept
FlyLady – housekeeping methodology
Self-help – self-guided gain—economically, intellectually, or emotionally—habitually with a durable subjective basis
Tim Ferriss – author
Getting Things Done – book and tempo directors method
In fiction
MacGyverisms
Rube Goldberg – cartoonist
LifeHax, a comedic trap series created by Michael Swaim
Techniques
43 Folders – heretofore and file superintendence organization
Hipster PDA – paper-based adverse organizer
Incremental reading – reading and information method
Pomodoro Art – circumstance bosses method
Spaced repetition – long-term memorization honesty
Timeboxing – nevertheless supervision method

lorainewk60

03 Aug 2022 21:04

Hardcore Galleries with hot Hardcore photos
http://pieporn.harcoregothporn.hotnatalia.com/?maggie

local amature gay porn deandre kitchen porn pictures scooby porn nicola holt free porn walt disney porn

Android2INFOdek

28 Nov 2022 19:07

OS Google OS, created only for phones and other mobile devices, for significant time lapse gained their great popularity. Popular developers daily working over issue diverse products for new devices, supporting program.

Authors permanently improvement,improvement,improvement characteristics Google OS, developing and improving their games much as possible comfortable and bright.

Download Photo Studio Unlocked MOD for Android

Get on the page new games and files for Google OS. More links

two Love: The Dating App Unlocked MOD Logic Circuit Simulator Pro Unlocked MOD ver. 27.9.4 Download Photo Studio Unlocked MOD for Android Download KAKAO WEBTOON Premium MOD two Love: The Dating App Unlocked MOD ver. 18.7.15 for Android 9d631f6

Josephhed

29 Nov 2022 20:04

Hello. And Bye.

Johnnynab

30 Nov 2022 19:06

Boiler Repairs Kensal Green, NW10, Boiler Breakdown Emergency Service, Call Now 020 3519 1525 https://boiler-repairs-kensal-green.co.uk/ - Boiler Repairs Kensal Green, NW10, Boiler Breakdown Emergency Service, Call Now 020 3519 1525>>>

adelatz2

06 Dec 2022 14:08

College Girls Porn Pics
http://holcomb.big.tits.hotnatalia.com/?nadia
breast beig sucked porn porn at its best videos amile free porn tubes sifi porn pics tommys free porn


Anthonygrous

26 Jan 2023 07:56

Electric Boiler Repair in Clapham, SW4. Call 020 8166 9967 now! https://clapham-electricians.co.uk/electric-boiler-repair.html - Click here...

BillyOdomb

01 Feb 2023 18:51

Bi-Folding Doors Hampton, KT8 Bifolds doors and windows Hampton https://bi-folding-doors-hampton.glaziers-acton.co.uk - Bi-Folding Doors Hampton, KT8 Bifolds doors and windows Hampton>>>

CharlesNergo

07 Feb 2023 07:07

Pest Control in Hither Green, SE13. Call Now 020 8166 9746 http://hither-green-pest-control.co.uk - Show more...

Donaldtek

07 Feb 2023 21:16

Emergency Callouts - We offer an emergency call out service to board up, remove and repair windows. https://www.akaqa.com/account/profile/19191326570 - double glazing installers>>>

Martinboums

08 Feb 2023 22:17

Local Boiler Repairs Gas Engineers provides professional service comprising boiler repairs and boiler installations. The company is the right one to call in case of boiler, radiator or system flushing problems, when there is a heating failure or lack of hot water. https://www.indiegogo.com/individuals/26175863 - Power flushing>>>

RobertoDom

11 Feb 2023 04:11

Profile for member henderson_damian_64 http://forumszkolne.pl/profiles/hendersondamian64-u179044.html - Show more...

CurtisKef

22 Feb 2023 06:39

Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. http://www.eldarya.pl/player/profile/caleb_moore90 - Electrical engineer!

JamesVaf

25 Mar 2023 21:51

Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. https://www.lovecrafts.com/en-gb/user/cooperclark65/86538dec-6699-47de-9c3f-9cfbccdee2de - Show more!..

RobertVulky

26 Mar 2023 18:13

Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. https://plumbl355up.tribalpages.com/ - Electrician!..

StevenPot

01 Apr 2023 22:02

Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. https://www.themehorse.com/support-forum/users/turberville55061 - Click here!..

CurtisKef

01 Apr 2023 23:16

Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. https://paizo.com/people/wesleycook88/ - Blocked shower clearing!

ScottNeisk

28 Apr 2023 11:31

Quick and Efficient Handyman Services for Your Urgent Repairs https://we.riseup.net/jesseflores68/https-friern-barnet-handyman-co-uk - Flooring services>>>

Williamsmini

03 May 2023 01:32

Guys just made a web-page for me, look at the link:
https://measurablemonography.educationalimpactblog.com/40766470/5-simple-statements-about-essay-writing-explained
Tell me your testimonials. Thanks!

Frankdiuch

15 May 2023 18:15

301 Moved Permanently https://artmight.com/user/profile/219908 - 301 Moved Permanently!

Frankdiuch

26 May 2023 14:01

Regular boiler servicing is crucial for maintaining optimal functionality and extending the lifespan of your heating system. http://www.openstreetmap.org/user/hadleywashington99/ - Shower installation...

Donaldhib

02 Jun 2023 10:11

Register and take part in the drawing, click here

emalse

09 Jun 2023 10:12

https://pq.hosting/vps-vds-romania-craiova-bucuresti

Smoossy

13 Jun 2023 03:28

https://ischu-rybku.ru/

absory

20 Jun 2023 12:24

https://sobraniemebel.ru/stools

Buy-Soft-pulty

22 Aug 2023 09:54

Regards, I recently came to the OEM Software Store.
They sell OEM Microsoft software, prices are actually low, I read reviews and decided to Buy Autodesk AutoCAD Mechanical 2023, the price difference with the official site is 25%!!! Tell us, do you think this is a good buy?
Buy OEM Skype For Business Server 2019

Josephnak

23 Oct 2023 22:27

Real Sex Dating - Click Here

Kommentera

Publiceras ej